Αληθινή Ιστορία Α' Βοηθειών

Καταχώρηση 2016/01/11

First aid true stories...

μετάφραση:
Όταν ένας άνδρας ξαφνικά κατέρρευσε και σταμάτησε να αναπνέει σε ένα πολυσύχναστο αεροδρόμιο, η Brigitte Bellwood, από το Amersham, δεν δίστασε να ενεργήσει.

"Είχαμε μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Λούτον και περπατούσαμε στο διάδρομο, όταν όλοι σταμάτησαν. Στη συνέχεια, μια γυναίκα ξεπρόβαλε μέσα από τις διπλές πόρτες μπροστά μας, λέγοντας: "Βοήθεια. Υπάρχει κανένας γιατρός; "

Είχα κάνει πρόσφατα μαθήματα πρώτων βοηθειών, αλλά δεν είμαι γιατρός, οπότε περίμενα για ένα δευτερόλεπτο, αλλά κανένα άτομο δεν κινήθηκε (να βοηθήσει) . Ούτε ένα. Υπήρχαν 150 επιβάτες στο αεροπλάνο, αλλά όλοι απλά κοίταζανε κάτω. Γι 'αυτό έδωσα το αγοράκι μου στο σύζυγό μου και είπα: «. Πάω να δω τι συνέβη"
Βρήκα εναν άνθρωπο που είχε χάσει τις αισθήσεις του, περίπου 60 χρονών, ξαπλωμένος στα σκαλοπάτια και αιμορραγούσε άσχημα από μια πληγή στο κεφάλι. Το διαβατήριο του ήταν στο πάτωμα δίπλα του.

Δίπλα του βρισκόταν ο ενήλικος γιος του θύματος αλλα και ο εγγονός του, οι οποίοι κοιτάζανε τρομοκρατημένοι και δεν ξέρανε τι να κάνουν. Είπα στον γιο του να συνεχίσετε να μιλάει με τον μπαμπά του και ζήτησα για κάποιο ιατρικό ιστορικό, ενώ έστειλα κάποιον άλλο να καλέσει επαγγελματική βοήθεια.

Ο άνθρωπος προφανώς δεν ανέπνεε, έτσι ήξερα ότι έπρεπε επειγόντως να κάνω καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (CPR), να του δώσω μια ευκαιρία.

Ακριβώς τότε, μια ηλικιωμένη κυρία εμφανίστηκε και είπε ότι ήταν γιατρός (συνταξιούχος) έτσι έκανα πίσω. Αλλά όταν είπε το θύμα ήταν κατά πάσα πιθανότητα επιληπτικό και θα πρέπει να το βάλουν σε θέση ανάνηψης, αμέσως σκέφτηκα: Αυτό δεν είναι σωστό.

Όλη μου η αυτοπεποίθηση είχε εξατμιστεί στο άκουσμα της λέξης «γιατρός», αλλά όταν πρότεινε λάθος αντιμετώπιση, δεν ήμουν διατεθειμένη να σταθώ πίσω χωρίς να κάνω τίποτα.Υπήρχε μια τεράστια πίεση για μένα να την αφήσουμε να το πάρει πάνω της- αλλά η κατάρτιση από το μάθημα πρώτων βοηθειών, ήταν τόσο καλή που εγώ απλά ήξερα ότι είχα δίκιο.

Άκουσα τον εαυτό μου να λέει: «Όχι: χρειάζεται CPR"
Βασικά, ο χρόνος έτρεχε έτσι άρχισα αμέσως τη χορήγηση καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Η αδρεναλίνη κλώτσησε και ήμουν σε αυτόματο πιλότο, απλά αφήνοντας την εκπαίδευση να με οδηγήσει.

Σημάδια ζωής:

Το προσωπικό του αεροδρομίου σύντομα έφτασε μαζί με ένα αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή (AED), ενώ εγώ συνέχισα δίνοντας CPR. Μετά από δύο ή τρεις απινιδώσεις, με τεράστια ανακούφιση ο άνθρωπος άρχισε να δείχνει σημάδια ζωής - και σε εκείνο το σημείο, το ασθενοφόρο έφτασε και ανέλαβε. Ευτυχώς, ο άνθρωπος επέζησε.

Στη συνέχεια ένιωσα λίγο ( συναισθηματικά) ασταθής, αλλά είμαι σίγουρη ότι αντέδρασα τόσο θετικά σε μεγάλο βαθμό λόγω της κατάρτισης μου. Έχω κάνει πολλά μαθήματα πρώτων βοηθειών όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ποτέ δεν έχουν βγει συναισθήματα, όπως εγινε μετά από αυτή την εκπαίδευση.

Πηγή